12°C

Foto autors Ventspils muzejs

Publikācijas datums 13.04.2023

Latvijas Ornitoloģijas biedrība (LOB) par 2023. gada putnu izvēlējusies lakstīgalu (Luscinia luscinia), mudinot ikvienu mācīties atpazīt putnus ne tikai pēc to izskata, bet arī pēc dziesmām.  Lakstīgala, kas ir tālais gājputns, no ziemošanas vietām Āfrikā atlido aptuveni 30.aprīlī, līdz ar to visbiežāk putna balsi var dzirdēt maijā un jūnijā, lielākoties naktīs, lai gan pastāv iespēja lakstīgalu dzirdēt arī dienas laikā.

Ventspils muzejs aicina uz ikgadējām ,,Gada putns” muzejpedagoģiskām nodarbībām cikla ,,Daba – vēsture” ietvaros. Vai zini, kas ir galvenais dziedātājs lakstīgalu ģimenē, kādas dziesmas dzied un cik to ir šī mazā putna repertuārā? Kāpēc lakstīgalai lielas acis? Atbildes uz šiem un arī citiem jautājumiem varēs rast Ventspils Livonijas ordeņa pils Izglītības centrā, nodarbību laikā.

Ziņas par lakstīgalu “dzīvi un darbu” – no Slīteres dabas pētnieka Vilņa Skujas pieredzes stāstiem, kas katru gadu kopš 2006. gada sadarbojas ar Ventspils muzeju izglītības jomā un palīdz iepazīt putnus un zvērus.

Nodarbība piemērota ikvienam, bet jo īpaši gaidīti ir pirmsskolas un pamatskolas bērni. Pieteikšanās uz nodarbībām pa tālr.29590093 (muzejpedagoģe Ilva Buntika).

Līdzīgi raksti

Līdzīgi raksti

Kalendārs ar aktuālajiem pasākumiem Ventspilī un tās apkārtnē

Seko mums