8°C


18.maijā jau sešpadsmito reizi svinēsim Pārventas svētkus. Šajā reizē svētku programma kā salds pārsteigums, pulcējot pārventniekus svētku gājienā, dažādās radošās aktivitātēs un īpaši gatavotā koncertā, piedaloties pašiem un viesos aicinot jauno mūziķi Emīliju Bērziņu un atraktīvo grupu “Dziļi violets”. Nu gluži kā dzīvē, kad savos sešpadsmit cilvēka sirds ir pilna krāšņiem sapņiem, jaunības dzirksti un vēlmi pēc saldiem piedzīvojumiem.

Pārventas svētku ietvaros jau no 13. maija norisināsies ieskaņas pasākumi Ventspils 3. pamatskolā, Pārventas pamatskolā, pirmsskolas mācību iestādēs un Pārventas bibliotēkā. Būs gan sporta pasākumi, gan radošās darbnīcas, gan dažādi tematiski pasākumi. Jāpiemin, ka līdz 13. maijam norisinās foto konkurss “Pārventa – saldās atmiņas”, kurā ikviens var iesūtīt fotogrāfijas un piedalīties ar saviem atmiņu stāstiem par Pārventu (aicinām iesūtīt e-pastā: [email protected]).

Sestdien, 18. maijā plkst. 12.00 svētki tiks atklāti ar krāšņo svētku gājienu, kurā piedalīsies Pārventas skolu un pirmskolu izglītības iestāžu audzēkņi, viņu vecāki un pedagogi, Pārventas bibliotēkas darbinieki, pašvaldības iestādes un privātie uzņēmumi. Svētku gājienu kuplinās pūtēju orķestris “Ventspils”. Tā maršruts tradicionāli sāksies no Pārventas pamatskolas, ejot pa Tārgales ielu, ar noslēgumu laukumā pie sporta halles “Pārventa”.

No plkst. 12.30 pilsētas labā krasta centrā – laukumā pie sporta halles “Pārventa” notiks svētku koncerts, kurā izskanēs Pārventas pirmsskolu izglītības iestāžu mazo audzēkņu rūpīgi gatavotie priekšnesumi, skolu audzēkņu muzikālās programmas, pasākuma vadītāja un pārventnieka Daniela Širmaņa muzikāls sveiciens. Būs arī vairāku mūsu pilsētā zināmu mūziķu īpaši gatavoti dziesmoti pārsteigumi, kā arī svētku viesos sagaidām muzikālā TV šova “X Faktors” uzvarētāju Emīliju Bērziņu. Pēc plkst. 15.00 uz skatuves muzicēs Latvijā iemīļotā grupa “Dziļi violets”, kuras solists Nauris Brikmanis ir plaši pazīstams komiķis, raidījumu vadītājs, aktieris un visādi citādi tautā mīlēts cilvēks.

Pasākuma laikā darbosies kafejnīcas, bērniem būs iespēja piedalīties dažādās bezmaksas aktivitātēs – izjādēs ar ponijiem, draiskošanās piepūšamajās atrakcijās, dalībā dažādās sporta spēlēs, kā arī rādīt savus talantus radošajās nodarbēs – saldumu darbnīcā katram būs iespēja izveidot savu “cukurgailīti”, sejas apgleznošanā tikt pie krāšņa zīmējuma un citās. Ar viedās foto kastes palīdzību, apmeklētājiem būs iespēja bezmaksas iegūt izdrukātu savu foto par piemiņu no šiem svētkiem. Savukārt, Pārventas bibliotēka visus aicinās savās radošajās darbnīcās un izzinošā orientēšanās spēlē “Pārventas detekīvs”.

Sportiskākās ģimenes un sporta draugus gaidīs futbola spēles sporta hallē “Pārventa” un futbola laukumā. Notiks starptautiskais bērnu futbola turnīrs starp 2015. gadā dzimušiem jaunajiem sportistiem. Turnīra piedalīsies turpat 20 komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Savukārt, hokeja faniem plkst. 13.20 būs iespēja vērot Pasaules čempionāta hokeja spēli (Latvija – Zviedrija) uz lielā ekrāna laukumā pie Pārventas bibliotēkas.

Pēcpusdienas izskaņā plkst. 18.00 apmeklētājus gaidīs Pārventas bibliotēka, kur notiks diriģentes, vairāku vokālo kolektīvu mākslinieciskās vadītājas, mūziķes Gintas Rūses radošais koncerts ar jauktā kora “Kaiva” un Ventspils Mūzikas vidusskolas audzēkņu dalību.

Svētku vakarā līdz ar tumsas iestāšanos Pārventas bibliotēkas logos, mijoties gaismām, dejotāju ēnām un mūzikai, sagaidāma mūsdienu deju studijas “Prieks” īpaši gatavota izrāde. Pēc abiem izrāžu priekšnesumiem, kuru sākums plkst. 22.00 un plkst. 22.30, ikviens varēs pakavēties atmiņās fotokonkursa “Pārventa – saldās atmiņas” lielizmēra projekcijās.

Saistītie pasākumi

Seko mums